viernes, 7 de octubre de 2011

Realitats Paral·leles

Centre Cultural Barradas
(Rambla Just Oliveras, 56 de L'Hospitalet)
Dissabte, 8 d'octubre de 2011 a les 19.00 h
Entrada lliure

Presentació d'un projecte de creació musical amb persones amb síndrome de Down.
Un projecte innovador, solidari i simplement deliciós, presentat en el marc del 7è Festival CL’HIPS.

La presentació constarà d’una petita explicació del projecte a càrrec de Mara Dierssen (neurobiòloga, investigadora del Centre de Regulació Genòmica i creadora del projecte), la projecció d’un videoclip, i l’actuació dels grups Generación M i ReStar-T, amb la col·laboració especial del cantautor Dani Flaco.

La inquietud per aconseguir acostar i donar a conèixer a les persones amb discapacitat al món dels no-discapacitats, ha dirigit aquest projecte destinat al desenvolupament d'espais creatius per a persones amb discapacitat. Un espai obert de producció, intercanvi i diàleg que requereix la col·laboració de diferents disciplines i d'artistes, científics i agents culturals diversos. L'objectiu és aconseguir que la societat apreciï el valor del discapacitat i la seva capacitat per a donar i fer vibrar als altres, en la ferma convicció que ells ens aporten molt més del que imaginem i que si els donem l'espai serem capaços d'apreciar aquest potencial.

El disc és el primer projecte d'aquestes característiques l'objectiu de les quals és obrir els espais de creació artística i participació ciutadana a persones amb síndrome de Down. Els autors de les 10 cançons són nois i noies de la Fundació Catalana Síndrome de Down. Les lletres aconsegueixen emocionar amb mitjans d'extraordinària senzillesa. La música és original, inscrita certament dintre dels corrents actuals de la música pop, però gens banal ni tòpica, doncs posseeix una enorme riquesa d'idees temàtiques i de variants en les repeticions i molt interessant en els seus ritmes, acords i contrapunts vocals i instrumentals.
La posada en escena fresca i captivadora combina coreografies originals i la força del directe potent de Generació M i ReStarT.No hay comentarios:

Publicar un comentario